1. Fastsydd höftrem. 2 Lös höftrem. 3. Axelrem. 4. Ficka. 5. Handtag/D-ring. 6. Liten hake.

Hundbår

Att snabbt kunna transportera sin skadade hund till veterinär, kan vara skillnaden mellan liv och död !

Innan jag började tillverka hundbåren började gjorde jag en undersökning på sociala medier. Hundägare som fått sina hundar skadade i skogen fick beskriva vad som skett och hur de löste problemet. Här är några av svaren;

Kent ..”min jämthund blev skadad av en gris i ljumsken, beten skar upp bukväggen och skadade livmoderfäste och  mjälten. Det gick ej att bära henne över axlarna för hon hade för ont. Fick bära henne i famnen men det blev sjukt tungt. Fick hjälp att bära sista biten.”

Leslie..”korsbandet gick av på min jämthundstik. Det var omöjligt att bära henne i famnen, jag blev tvungen att låta henne gå själv. Det tog hela dagen att komma till bilen.”

Veronika..”kraftig skada på framtass på en jämthundstik. Stoppade blodflödet, lindade in henne i en tröja och bar henne ut ur skogen. Största problemet  var att kunna bära henne på ett bra sätt. Med den här skadan ville jag inte bära henne på axlarna som vi tränat på.”

Stefan..” skottskada på jämthundstik. Kulan gick in i ena ljumsken, tog med sig en äggledare och ut på andra sidan. Försökte bära henne i famnen men det gick inte.”

Många olyckor kan drabba aktiva hundar i skogen, benbrott, korsband som går av, vildsvinsskador, rovdjursangrepp, sparkad av älg, ormbett för att nämna några. Med forcanines tygbår kan du känna dig trygg ifall olyckan är framme och hunden skadas. Du kan direkt fokusera på att bära med dig hunden på ett så smärtfritt, snabbt och smidigt sätt som möjligt.

 

Hur bär man en skadad hund?

Att bära en större hund i famnen  är svårt eftersom det blir väldigt tungt, och man blir fort trött i armarna även om de bara väger mellan 10-15 kg. 
Bär du hunden på axlarna måste du hålla fast den i benen för att den ska ligga kvar. Det ger i de flesta fall en ökad smärta och riskerar att förvärra skadorna om den fått led- eller muskelskador på extremiteterna. 

Med Forcanine hundbår bär du hunden tryggt och säkert. Du har full uppsikt på hela hunden, du kan ha kontroll på att andningsvägarna är fria och större blödningar. Även om bukhinnan är uppsprättad med maginnehåll utan för kroppen kan du bära den i Forcanines hundbår.

Med forcanines hundbår kan man ensam bära även en större hund genom att vikten fördelas så att du bär mesta tyngden med höften men även med en eller två axelremmar och dina armar hjälper till. Hunden blir förvånansvärt lätt att bära!

Är man två personer kan båren bäras på traditionellt sätt om man trär slanor genom de tre handtagen på långsidorna.  

Storlekar:

S – upp till 20 kg, lämplig för drever, finnspets, 87 x 70 cm,.

M – 30 kg, lämplig för gråhund, wachtel, schiller, jämthundstik, 100 x 83 cm, 460 g.

L – 40 kg, lämplig för jämthundshane, finnstövare, vorsteh, 109 x 92 cm, 505 g. 

XL – 50 kg, lämplig för rottweiler, stor schäfer, ridgeback, 12 x 107 cm.

 

Instruktioner

 1. Bred ut båren med den fastsydda höftremmen mot dig, så den djupaste delen ligger utåt,  dvs  den del där avståndet mellan höftbältet och ytterkant är större än på den andra sidan. 
 2. Knäpp ihop den lösa höftremmen med den fasta.
 3. Placera hunden på båren.
 4. Ställ dig på knä bakom hundens rygg.
 5. Spänn höftbältet genom att dra i öglorna på bältet.
 6. Fäst axelremmen i bårens D-ringar vid hundens rumpa.
 7. Lägg axelremmen över axeln med änden som har ögla framåt.
 8. Knäpp ihop D-ringarna vid hundens nacke med axelremmens andra karbinhake.
 9. Ta tag i öglorna och lyftt upp hunden på dina knän.
 10. Spänn höftrem och axelrem så mycket det går.
 11. Res dig upp och spänn remmarna till önskad längd. Klart att gå!

Material
Polyester 100%, Pu-belagd. Slitstyrka 40/30N  .Flamskydd BS5867 / BS7837 UV-Resistent > UV4. Köldhärdighet -30-40 garder. Tvättråd  40° C, Ej torktumling.

Tillverkas i Sverige. Garanti 5 år.