Betala med Klarna!

Betala med Klarna!

Hundbår

Att snabbt kunna transportera sin skadade hund till veterinär, kan vara skillnaden mellan liv och död!

Innan jag började tillverka hundbåren gjorde jag en undersökning på sociala medier. Jag ställde frågan till de som fått sin hund skadad under jakt; Hur skadades din hund? Hur löste du situationen att bära din hund till bilen eller vägen? Det var många intressanta svar som bekräftade mina tankar. Det är svårt att bära en större hund.
Här är några av svaren:

Kent: ”min Jämthund skadades av en gris i ljumsken, betten skar upp bukväggen och skadade livmoderfästet och mjälten. Det gick inte att bära henne över axlarna eftersom hon hade för ont. Fick bära henne i min famn men det var sjukt tungt. Fick hjälp att bära den sista biten.”

Leslie:”korsbandet gick av på min jämthund. Det var omöjligt att bära henne i mina armar, jag var tvungen att låta hon gå själv. Det tog hela dagen att komma till bilen.”

Veronika: “allvarlig skada på framtassen från ett hundbett. Stoppade blodflödet, svepte in henne i en tröja och bar ut henne ur skogen. Det största problemet var att kunna bära henne ordentligt. Med den här skadan ville jag inte bära henne de axlar vi tränade på.”

Stefan: ”skottskada på jämthundsstik. Kulan gick in i ena ljumsken, tog med sig en äggledare och ut på andra sidan. Försökte bära henne i mina armar men det gick inte.”

Många olyckor kan hända med aktiva hundar i skogen, brutna ben, trasiga korsband, vildsvinsskador, rovdjursattacker, älgsparkar, ormbett för att nämna några. Med forcanines hundbår kan du känna dig trygg i händelse av att en olycka är framme och hunden skadas. Du kan direkt fokusera på att bära med dig hunden på ett så smärtfritt, snabbt och smidigt sätt som möjligt.

hundbår bära hund bärsele

Hur bär man en skadad hund?

Att bära en större hund i famnen är svårt eftersom den blir väldigt tung även om den bara väger mellan 10-15 kg. Man blir snabbt väldigt trött i famnen, och det är dessutom svårare att bära i terräng.
Om du bär hunden på dina axlar måste du hålla den i benen för att hålla den på plats, och du måste hålla i med båda händerna. I de flesta fall kommer det också att ge hunden ökad smärta och du riskerar att förvärra skadorna om den till exempel har fått led- eller muskelskador i extremiteterna. Om hunden blivit mulen av ett vildsvin eller rovdjur handlar det ofta om svåra, mycket smärtsamma skador med stora öppna sår.

Med Forcanines hundbår bär du hunden tryggt och säkert. Du har full uppsikt över hela hunden, du kan ha kontroll över om luftvägarna är fria och stora blödningar . Även om bukhinnan är perforerad med maginnehåll utanför kroppen kan du bära den i vår hundbår.

Med hundbåren från Forcanine kan du bära även en större hund ensam genom att fördela vikten så att du bär det mesta av vikten med höfterna, men även med ett eller två axelband och med hjälp av armarna. Hunden blir förvånansvärt lätt att bära!

Är det två personer kan båren bäras på traditionellt sätt om man trär rep genom de tre handtagen på långsidorna.

Storlekar:

S – upp till 20 kg, lämplig för drever, finnspets, 87 x 70 cm, 420g.

M – 30 kg, lämplig för vinthund, wachtel, schiller, standardhund, 100 x 83 cm, 460 g.

L – 40 kg, passar Jämthund hane, finnstövare, vorsteh, 109 x 92 cm, 505 g.

XL – 50 kg, lämplig för Rottweiler, Stor schäfer, Ridgeback, 120 x 107 cm.

Instruktioner - Hur man använder hundbåren

 1. Bred ut båren med det insydda höftbältet mot dig, så att den djupaste delen ligger utåt, alltså den del där avståndet mellan höftbältet och ytterkanten är större än på andra sidan.
 2. Fäst det lösa höftbältet i det fasta.
 3. Lägg hunden på båren.
 4. Stå på knä bakom hundens rygg.
 5. Dra åt höftbältet genom att dra i öglorna på bältet.
 6. Fäst axelremmen på bårens D-ringar längst ner på hunden.
 7. Placera axelremmen över din axel med den ögla änden vänd framåt.
 8. Fäst D-ringarna vid hundens hals med den andra karbinhaken på axelremmen.
 9. Ta tag i öglorna och lyft upp hunden på knäna.
 10. Dra åt höftbältet och axelremmen så mycket som möjligt.
 11. Stå upp och spänn remmarna till önskad längd. Redo att gå!
1. Fastsydd höftrem. 2 Lös höftrem. 3. Axelrem. 4. Ficka. 5. Handtag/D-ring. 6. Liten hake.

Material
Polyester 100%, Pu-coated. Wear resistance 40/30N. Flame protection BS5867 / BS7837 UV-Resistant > UV4. Cold hardiness -30-40 degrees. Washing instructions 40° C, Do not tumble dry.

Tillverkad i Sverige. Garanti 5 år.